Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τάδε έφη Ι.Καποδίστριας

Tάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας

 
«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας

Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος , προς την Δ' Εθνοσυνέλευση .

ΦΥΣΙΚΑ ... ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

10 σχόλια:

  1. Μα ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ....

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο δειχνει ποσο ''δημοκρατικη'' ειναι η χωρα μας και ποσο δεν θελουμε πραγματικες αλλαγες και οχι με λογια!

    Καλο βραδυ, φιλη ippoliti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -αν ειναι να μεινουμε εμεις νιστηκοι ας παει στο διαολο η ελευθερια - στρατηγος μακρυγιαννης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μου Φύρδην Μύγδην καλή σου ημέρα.Πόσο συμφωνώ μαζί σου. Το έλαβα ως email και παρότι είναι παληό, ήθελα τόσο να το αναρτήσω σε μία τέτοια εποχή που η αμετροέπεια των κατεχόντων τείνει να γίνει "φυσική και πρέπουσα συμπεριφορά".
    Φιλιά και σε σένα κι ευχές για καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή μου Elva, επίσης συμφωνώ πολύ, πόση υποκρισία, πόσα ψεύδη, πόσος εμπαιγμός. Και το ύψος ανθρώπων που σεβάστηκαν τον τόπο...δεν αποτελεί μάλλον παράδειγμα.
    Καλή σου ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε καλημέρα. Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι τη ρήση αυτή του Μακρυγιάννη, παρότι έχω διαβάσει τα απομνημονεύματά του. Ελευθερία,δημοκρατία, έννοιες σε έκπτωση και προσδιορισμένες πλέον βάσει τεχνοκρατών ΔΝΤ, κερδοσκόπων. Τι αλητεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα , το ειπε στην πρωτη εθνικη συνελευση (βουλη) του 1843-44 , το διαβασα στο βιβλιο του β. ραφαηλιδη ιστορια (κωμικοτραγικη) του νεοελληνικου κρατους . θεμα στη βουλη ηταν αν πρεπει η δεν πρεπει να κατεχουν υψηλα ποστα οι μορφωμενοι ...δηλαδη οι ελληνες της διασπορας. καλο βραδυ , γιωργος-λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Εχω και γώ διαβάσει αυτό το βιβλίο του Ραφαηλίδη και με παροτρύνεις να το ξαναδώ.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να σου πώ Ανεμε, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.
    Καλή ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή