Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ασφαλιστκό νομοσχέδιο και "εμπαιγμός" στον "άνθρωπο του μόχθου".

Αλλαγές, μεταρρυθμίσεις για το καλό της πατρίδας και της ανταγωνιστικής οικονομίας.
1.Για το λόγο αυτό, τα 37 χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση πρέπει να ανέλθουν στα 40 κι επειδή αυτό δεν αρκεί για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, εξετάζεται να ανέλθει και το όριο ηλικίας στα 60 έτη.
Για τα βαρέα κι ανθυγιεινά αναμένεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέλθει από τα 53 στα 55 έτη. 
Και για να μας πείσουν μας λένε ότι οι Καθηγητές Πανεπιστημίου αιτούνται αντί των 67 να συνταξιοδοτούνται στα 70. Μόνο που οι Καθηγητές Πανεπιστημίου δεν εισήλθαν στην αγορά εργασίας στα 16 αλλά στα 36 μάλλον.
Μία χώρα που αναγνωρίζει την εφηβική εργασία (αφού ένσημα κολλάει ο εργαζόμενος από την ηλικία των 16) πως του ζητά να εργάζεται μέχρι τα 56 και να αναμένει για σύνταξη μέχρι τα 60;

Τι κατάρρευση κοινωνικού κράτους είναι αυτή.
2. Κατάργηση στην πράξη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. ΄Δίνεται η δυνατότητα για Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις κάτω του ορίου της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Είστε ακόμη στη θέση σας κε Κουτρουμάνη; Δεν ντρέπεστε το χώρο από τον οποίο προέρχεσθε; Της ΓΣΕΕ ήσασταν? Ανέκδοτο μου φαίνεται σήμερα. Αχ όλοι εσείς οι πρώην και νυν εργατοπατέρες. Τι ντροπή! Τελικά πολλές μαύρες σελίδες πρέπει να χρεωθούν στους πρώην Εργατοπατέρες. Για να δούμε στους νυν. Οσο για τον Συνταγματολόγο Υπουργό τι να πώ; απογοήτευση και πάλι απογοήτευση!

3.Μείωση του κατώτατου μισθού. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΔΗ μίλησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕ, Είπαν πως δεν θα προχωρήσουν, μιλησε βέβαια και ο ΣΕΒ διά στόματος κου Δασκαλόπουλου, σύμφωνος για να μην πω περιχαρής μου φάνηκε. Γενιά των 700 ευρώ; Των 600 κι ευχαριστημένοι να είναι!

4. Σοκαρίστηκα είναι η αλήθεια με τη διατήρηση της σύνταξης των άγαμων θυγατέρων. Πως και γίνεται αυτή η γενική ρύθμιση; θα ανέμενα να παραμείνει για κόρες αδύναμες προς εργασία (είτε λόγω σωματικής είτε λόγω ψυχικής αδυναμίας), κόρες μεγάλης ηλικίας, κόρες σε ανεργία πιθανά ...αλλά...γενικώς, κομμάτι άδικο μου φαίνεται. 

Αντε και να δούμε, θα τους σταματήσουμε;
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Υ.Γ Ξέχασα ν'αναφέρω (το ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση) ότι εάν δεν ψηφισθούν σε αυτό το νομοσχέδιο ακολουθεί επόμενο (θέμα χρόνου είναι) ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
(παλεύουν με την Τρόικα, μας λένε τα ΜΜΕ, έλεος ρε παιδιά, έλεος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου