Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τα "καλοσπουδαγμένα" παιδιά "του "θερμοκηπίου"

"Σπουδαία βιογραφικά" αναφορικά με το τυπικό προσόν της εκπαίδευσης.
Πτυχία, μεταπτυχιακά, μερικοί και διδακτορικά, Η επαγγελματική τους σταδιοδρομία; "περιορισμένη" για εμάς σε θέσεις συμβούλων, ή διεθνών οργανισμών, κάποιοι στον ακαδημαϊκό χώρο, κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί.
Η σχέση τους με την πραγματική ζωή, την πραγματική οικονομία, τον ιδιωτικό τομέα που ευαγγελίζονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για χάρη του- καταρρακώνοντας τη ζωή και την αξιοπρέπεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων- ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
Τι αμετροέπεια.
Μιλούν για το χάλι της δημόσιας διοίκησης αρνούμενοι να ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους σε μια σειρά ανθρώπων που επέλεξαν το δημόσιο τομέα  αφενός για τις εργασιακές συνθήκες του  αφετέρου για να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στο κοινό καλό.
(Παραιτήθηκε η φίλη μου από την Goldman Sachs πριν 20 χρόνια για να έρθει να κάνει ανάπτυξη στο χωριό της. Την ΑΝΟΗΤΗ. Αν έμενε θα ήταν σήμερα από αυτούς που μάλλον μας ελέγχουν.
Με πήρε εχθές στο τηλέφωνο φίλη 63 ετών, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο κλαίγοντας για να μου πεί ότι δεν αντέχει να πάει και το παιδί της μετανάστης, Πήγε εκείνη στη Σουηδία την περίοδο της χούντας, τώρα το μοναχοπαίδι της; ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ. Δεν άσκησε ποτέ την Ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο. )
Κι έρχονται τώρα τα "θερμοκηπιακά παιδιά" να μας πούν πως πήραμε τη ζωή μας λάθος.

Γιατί αλήθεια τα γραφεία των Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων γέμισαν Συμβούλους; Η δημόσια διοίκηση δεν τους έκανε; Κάνει ποτέ αντιπολίτευση η δημόσια διοίκηση;
Δεν πέρασαν την εξέταση του "πράσινου αίματος"; Παρότι δεν υπάρχει πράσινο αίμα. Υπάρχει μόνο νεοφιλελεύθερη προσέγγιση και φιλική σχέση με την εξουσία.
Τι σεβάστηκαν; Πως τολμούν και εμπαίζουν μιλώντας για αξιοκρατία και αναξιοκρατία; Αυτοί που όχι απλώς συντήρησαν αλλά εξέθρεψαν το πελατειακό σύστημα;
Εχουν πλάνο (το όραμα είναι χαμένη ιστορία) όπως οι καλοί μάνατζες του ΔΝΤ που μας έλεγε η κα Παναρίτη πριν περίπου 1,5μήνα σε συνέντευξη στη ΝΕΤ; Κυβερνούν μία χώρα ή νομίζουν ότι διοικούν την επιχείρηση όχι που δημιούργησαν αλλά που κληρονόμησαν από τον μπαμπά τους;
Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου; και μείς οι ανόητοι που νομίζαμε ότι εννοούσε τη ρεμούλα, τη λαμογιά, δεν καταλάβαμε ότι εννοούσε διάλυση του "ελάχιστου κοινωνικού κράτους" που ξεκίνησε με τον πατέρα του.
Δεν δώσαμε σημασία στα γεγονότα όπως όταν κάλεσε τους φίλους του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ανδριανόπουλο και Μάνο.
Μας μίλησε και ο κος Μάνος για κόμμα ενάντια στη διαφθορά. Είχε ελέγξει όλο του το ψηφοδέλτιο; 
Μιλάει η Μπακογιάννη, τι όνειδος.
Μας μιλούν για πατριωτισμό όταν ΠΡΩΤΟΙ απ'όλους καταπατούν την έννοια. Και δεν είναι καταπάτηση το να μην σέβονται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που η προηγούμενη κυβέρνηση ΄(με λάθη, δυσλειτουργίες) είχε καταθέσει και εγκρίνει η ΕΕ;
Τι αλαζονεία, θυμάμαι ακόμη τη συνέντευξη του κου Ε.Κοντοπυράκη πρώην Γενικού Γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που εξέφραζε τον τρόπο αντιμετώπισής του από το σημερινό Υπουργό Οικονομικών. Και μόνο στην ηλικία του όφειλε ο Υπουργός σεβασμό.
Ντρέπεται αλήθεια κανείς από τους 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το νόμο μαζί με το ΛΑ.ΟΣ;
Θα κάνουμε το παν εμείς που σας εκλέξαμε, που δεν σας χρωστάμε, που με αξιοπρέπεια και περηφάνεια δηλώνουμε ότι δεν ΕΙΜΑΣΤΕ το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΑς ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ να μην περάσει η πολιτική σας.
Προσυπογράφουμε δε και το αίτημα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ όπως εκφράστηκε στο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ καθώς και τα αιτήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

7 σχόλια:

  1. Kανεις δεν εχει δουλεψει,
    βουτυροπαιδα ειναι
    εκτος τοπου και χρονου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο συμφωνω και με τη roadartist και μ εσενα!

    Ποιοι μιλανε που δεν εχουν ιδεα του τι ειναι να εισαι χαμιλομισθος,/ ανεργος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και προς επίρρωση των προρρηθέντων ο εθνικός αντιπρόσωπος κος Μάκης Βορίδης τελείωσε την αγόρευσή του στη Βουλή στην συζήτηση για την έγκριση των αναπότρεπτων μέτρων με την Ομηρική κορώνα: ''Μητρός τε και πατρός τε απάντων τε τιμιότερων και αγιότερων εστίν η πατρίς'' χειροκροτούμενος από την
    Μπακογιάννη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλυκειά μο Roadartist, ακριβώς βουτυρόπαιδα -του θερμοκηπίου παιδιά. Τι αλαζονεία που τους διακατέχει.
    Να'σαι καλά και να'μαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva μου απίστευτο κακό τελικά, ούτε καν ανθρωπιά, όχι ιδεολογία.
    Πόσο συμφωνώ με όσα γράφουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στο αίτημά τους να διαγραφεί ο Πρόεδρος, τα μέλη της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για αντικαταστικές και ενάντια στην ιδρυτική πράξη του ΠΑΣΟΚ ενέργειες. Είναι ένα κείμενο τόσο γραμμένο από την καρδιά και την ιδεολογία.
    Για να δούμε
    Να έχεις καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παράκρουση θα πάθουμε αγαπημένε μου Santa Gause. Τι βέβηλο να λένε ότι λένε και ποιός ο Βορίδης, να τον χειροκροτεί η Μπακογιάννη. Τι ντροπή. Τσίπα δεν έχουν.
    Υ.Γ Βρήκες καιρό καλέ μου με τα δυό σου πιτσιρηκάκια;
    Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα, ένα τέτοιον γνώρισα κι εγώ μέσω του μπλογκ...Του την "είπα" μέσω μέηλ εδώ και 2 μέρες, και απάντηση δεν έχω λάβει ακόμα...Ούτε και πρόκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή