Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Θάρρος ή θράσος;

Μάλλον αξιολογείται ως θάρρος από την ίδια, θα επιτρέψει σε κάποιους να αξιολογήσουν ως θράσος εκτιμώ, (μία κεντροδεξιά κοσμοπολίτισσα) όπως χαρακτηρίζεται η Ν.Τζαβέλλα τα λεχθέντα στη συνέντευξη της στον Α.Ραβάνο στο Βήμα Κυριακής 24 Μαίου.
Θα έλεγα ότι διαθέτει ρητορική δεινότητα γιατί αφενός αποκρύπτει τις πραγματικές της θέσεις για τη μετανάστευση, (είναι ή δεν είναι υπέρ της μαζικής επαναπροώθησης μεταναστών στη χώρα εκκίνησής τους;), αφετέρου ρητορεύει χρησιμοποιώντας μεγαλόστομες και εύηχες λέξεις κενές περιεχομένου. "Ο ορθολογισμός των σύγχρονων κυβερνήσεων στο θέμα της μετανάστευσης ωφελεί πρωτίστως τους μετανάστες". Ποιός ορθολογισμός; με ποιές στρατηγικές, τακτικές, πρακτικές;
Εχει την τόλμη, θεωρεί, να επιτίθεται στην Αριστερά, για τη στάση της στα κοινωνικά κινήματα, στους νέους. Θράσος θα έλεγα εγώ, έλλειψη αιδούς, (αλλά μάλλον δεν κατέχει τη λέξη και το περιεχόμενο).
Με τρόμαξε η συνέντευξή της. Τι δημοκρατική επίφαση σε μία βαθιά όχι απλώς συντηρητική αλλά αντιδραστική τοποθέτηση.
Πως είναι δυνατόν να αναδύονται και να αναρριχώνται τέτοιας στάσης και ιδεολογίας πρόσωπα;

20 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω ippoliti και στη δική σου σελίδα. Ίσως γνωρίζεις ότι δεν ενημερώνετε η σελίδα σου στη λίστα ιστολογίων μας. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση.. το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί με το ιστολόγιο την Maria Jose στην αρχή, μπορείς να τη ρωτήσεις έχει να κάνει με το feed burner αν θυμάμαι καλά.
    Καλές αναρτήσεις εύχομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Margo σ'ευχαριστώ πολύ. Οντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Εχει προσπαθήσει η Ολγα να το λύσει με την Maria Jose δεν τα έχουν προς το παρόν καταφέρει. Το προσπάθησα και γώ με ένα φίλο Πληροφορικής δεν κατάφερε τίποτα. Μου είπε και ο Νavarino's να στείλω ένα email σέ ένα φίλο του να με βοηθήσει, δεν το έχω ακόμη κάνει.
    Θα το κάνω
    Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα, θα μου επιτρέψεις κάτι, ναι; εκείνο που λες για τον Βέλτσο, έτσι για την ιστορία, είναι από το Ασμα Ασμάτων, από την Παλαιά Διαθήκη. Το ξέρω, επειδή όλο το τετράστιχο το είχα βάλει στο προσκλητήριο του γάμου μου... και μου το θύμισες!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ και μου λές εάν σου επιτρέπω; Νόμιζα μέχρι τώρα ότι ήταν κάτι "λακανικό" του Βέλτσου.Σ'ευχαριστώ (θα το δώ κιόλας), θα το διορθώσω (μάλλον από βδομάδα).
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρίσκω κι εδώ Ιππολίτη μου. Πολύ μου άρεσε το ιστολόγιο σου, θα σου έρχομαι συχνά.
    Όσο για την κ. Τζαβέλλα, αν δεν ήταν αντιδραστική, δεν θα ταίριαζε με τους κκ. Καρατζαφέρη, Πλεύρη, Άδωνι κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Μερόπη, σ'ευχαριστώ και καλώς ήρθες και σε μένα.
    Εχεις δίκηο αν δεν ήταν αντιδραστική, δεν θα ταίριαζε με το ΛΑΟΣ.
    Ομως αναρωτιώνται σήμερα όσοι τις έδωσαν υψηλότατες θέσεις;
    Καλό βράδυ και καλό μας καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου ippoliti! Κατάφερα επί τέλους και μπήκα!
    Και αυτό είναι π[ολύ ευχάριστο γιατί θα έχανα το σύντομο μεν αλλά τόσο μεστό σε περιέχομενο κείμενο σου. Προσυπογράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναvarino-s σ'ευχαριστώ πολύ. Χάρηκα πολύ που κατάφερες ξανά να μπείς (βοήθησε και η εκ νέου παρέμβαση του συναδέλφου-πληροφορικού)και χαίρομαι που συμφωνείς για την ανάρτηση.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα Ιππολύτη,

    Σχετικα με το μεταναστευτικο κανενα κομμα δεν εχει ξεκαθαρη θεση. Οχι γιατι δεν ξερουν τι θα κανουν, αλλα γιατι δεν μπορει να λεχθει αυτο που ειναι εφικτο, ανοιχτα. Ο μονος που το λεει ειναι ο καρατζαφερης, αν και το στρογγυλευει προς το πολιτικως ορθοτερο: δηλ. μεταναστες με ποσοστωση. Και οι αλλοι αυτο θα κανουν, μονο που το λενε περιφραστικα και με αλλο περιφερειακο λεξιλογιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. RE:

    Τρίτη, 2 Ιούνιος 2009
    ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΑΜΙΑ;
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/blog-post_8995.html

    Ο/Η ippoliti_ippoliti άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ιστορική μορφή της αριστεράς ...":

    Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση κατά τη γνώμη μου.
    Ομολογώ ότι θα περίμενα να διαβάσω και κάτι για το ΣΥΡΙΖΑ.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Geia sou ippoliti_ippoliti,
    An kai den thn xerw thn tzabelena,apo ta grafomena sou katalaba ti paizei.San pio megalos tha elega pws o fasismos exei polla proswpa,metalassete alla den alazei. xairomai pou brethikame kai euxaristoume gia ta kala sou logia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διάβαζα το your painted smile, μετά είδα το cynical και αφού τέλειωσα το άρθρο είδα το ιστολόγιό σας στα πλάγια. Επιτέλους, να ξέρω και ποιος με επισκέπτεται! Δεν έχει σχέση με το άρθρο σας αλλά χάρηκα που σας βρήκα γιατί η σύνδεση που έβλεπα δεν έβγαινε πουθενά. Θα ξανάρθω. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Cunical,
    ομολογώ ότι εγώ δεν τον πιστεύω τον Καρατζαφέρη. Η ρητορική του δεινότητα δεν με πείθει. Πάντως επί σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων επί του ευρωπαϊκού εδάφους δεν έχουμε δεί αυτό που γίνεται σήμερα. Δεν ξεχνώ ότι η κατάσταση είναι διαφορετική, αλλά η μέχρις στιγμής πραγματικότητα δείχνει ότι η σοσιαλδημοκρατία κρατά άλλη στάση από τα χριστιανοδημοκρατικά και φιλελεύθερα κόμματα.
    Καλό απόγευμα.


    Αγαπητοί Benicos place,
    θα συμφωνήσω απολύτως. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, μεταλλάσεται και δυστυχώς φαίνεται πως σε περιόδους κρίσεις φασιστικές φοβικές ιδεολογίες κερδίζουν έδαφος.
    Καλό βράδυ

    Αγαπητέ Maximus
    καλώς ήρθατε και από τα μέρη μας. θα χαρώ και εγώ να τα ξαναπούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια επιλογή που απέδειξε τις βαθιές σχέσεις όλης της κεντροδεξιάς παράταξης με την ακροδεξιά... Καλό βόλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα!!Έχεις βραβείο απο μένα!!φιλιά***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας μην ασχοληθώ με τη Τζαβέλα καλύτερα. Όμως το θέμα των μεταναστών απαιτεί άμεση και σωστή λύση. Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι και σε αυτό το θέμα και τώρα δε κάνουμε τίποτα για τα άμοιρα αυτά πλάσματα. Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη και χρειάζεται ο σχεδιασμός μιας μεταναστευτικής πολιτικής.Μέτρημα πόσους μετανάστες μπορούμε να φιλιξενούμε με ανθρώπινες συνθήκες και τι θα κάνουμε για τους υπόλοιπους που ζουν σε άθλια κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί,
    Prokopi Douka, πόσο συμφωνώ με την επισήμανσή σας.

    Miou -Popofotitsa δώσε μου λίγο χρόνο και θα μπώ να δώ το βραβείο. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ

    Leodokarde, απολύτως θα συμφωνήσω, για να δούμε προς ποιά μεριά θα πάμε ως κράτος και ως Ευρώπη.
    Μ'ανησυχεί η κατάσταση ιδίως μετά τ'αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.
    Καλό μας βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα!!Σε άλλο μπλογκο-παιχνιδάκι σου έδωσα το Υπουργείο Εσωτερικών ,Δημ.Διοίκησης & Αποκέντρωσης, με τις θέσεις σου που αναπτύσσεις εδώ στο ιστολόγιό σου και με βρίσκουν και μένα σύμφωνη.φιλιά***καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα barel kai miou popofotitsa.
    ΔΥστυχώς barel πήραν 7%, μην πώ πόσο με τρόμαξαν και οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών.
    Καλή μου miou popofotitsa θα μπώ, δυστυχώς ή ευτυχώς είναι μία γεμάτη για μένα περίοδος, και λίγο δύσκολη από άποψη χρόνου. Ομως θα έρθω
    Σε φιλώ και εγώ
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή