Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δύο γυναίκες - δύο ζωές

Ξεκίνησαν τη φιλία τους τυχαία. Συμμαθήτριες και μέλη της σχολικής χορωδίας βρέθηκαν να διαβάζουν μαζί για τις πανελλήνιες σε ένα εξοχικό στο Δήλεσι.
Μορφή μεγάλη η αείμνηστη σήμερα  μητέρα της μίας που τις πρόσεχε το δεκαπενθήμερο εκείνο.

Εκτοτε διάβασαν πολλές φορές μαζί παρότι  σε διαφορετικές σχολές. Ξενυχτούσαν μαζί, προσπαθώντας να ορίσουν τη δική τους ματιά στη ζωή, το δικό τους θέλω, να αναλύσουν τις ανασφάλειές τους και να τις πολεμήσουν, να πάρουν κουράγιο, να ονειρευτούν, να...
Τόσο διαφορετικές και τόσο ίδιες, πάντα όμως η μία  καταλάβαινε πως έβλεπε η άλλη τη ζωή.
Η μία ήταν πιο ...εσωστρεφής, λάτρης  της εσωτερικής αναζήτησης, η άλλη ήταν ον συλλογικό, ήθελε να παλεύει ενάντια στην αδικία, να κάνει τον κόσμο δικαιότερο.
Δεν ονειρεύτηκαν το γάμο. Ονειρεύτηκαν τον έρωτα και την αγάπη. Τον έρωτα που σε ταξιδεύει, σε απελευθερώνει, την αγάπη που σε λυτρώνει. Δεν κατάλαβαν ποτέ και οι δυό το ¨σε αγαπώ με τον τρόπο μου , παρά μόνο με βάση την αποδοχή. Αγάπη χωρίς αποδοχή δεν ήταν κι ούτε είναι αγάπη και για τις δύο τους.

Νά'τες ξανά στο εξοχικό μετά από 30 χρόνια. Στη γωνιά της συκιάς να εξακολουθούν  να ονειρεύονται, να γελούν, να προβληματίζονται, να ανταλλάσουν σκέψεις...να θεωρούν ότι η ζωή  είναι εδώ. Πάντοτε έτοιμη να γεμίσει τα κενά. Με ότι ο καθένας μας την εφοδιάζει καθημερινά. Αγάπη, αντοχή, υπομονή, κατανόηση, και γιατί όχι...πάθος για δημιουργία και χαρά.
Λένε να πάνε ένα ταξίδι στα νησιά. Τόσα χρόνια φίλες και θάναι η πρώτη τους φορά... όχι η δεύτερη φορά μετά από τόσα χρόνια.

4 σχόλια:

  1. άντε τι γλυκίτατη θερινή ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Αkrat.Πόσο χαίρομαι που σου αρέσει
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο πράγμα η φιλία τόσο σφιχτά δεμένη θαρρείς από πάντα και για πάντα.. να χαίρεστε η μία την άλλη!

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως Margo μου από πάντα και για πάντα.Λυτρωτική και η φιλία, λυτρωτική.
    Να έχεις καλή καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή