Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Πιθανός ανασχηματισμός με "πρώτη καρατόμηση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας"?

Επίκειται ανασχηματισμός και "καρατόμηση" τ ης Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας? Πολύς ντόρος γύρω απ'τ'όνομά της στα ΜΜΕ. Τυχαίο είναι;

1. Φταίει η Υπουργός για την αύξηση των τιμών; Δεν αποδίδουν τα μέτρα του Υπουργείου για την συγκράτηση των τιμών ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΠΑ, ΚΑΥΣΙΜΩΝ κλπ;
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ, επιεικώς μας δουλεύετε. Ευθύνεται η Υπουργός και οι Υπηρεσίες του Υπ.Ανάπτυξης που οι εταιρείες γαλακτομικών αύξησαν την τιμή του γιαουρτιού;

2.Εκφράζει δυσφορία ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τ'ότι εξακολουθούν οι τιμές των φαρμάκων να είναι υψηλές και βαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και γι αυτό ευθύνεται το Υπ.Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας ακούσαμε.
Την τροπολογία που πέρασε για τις τιμές των φαρμάκων, τη γνωρίζετε κε Υπουργέ; ή σας έχει διαφύγει, μπορεί όπως και τα οριζόμενα στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ για το Ασφαλιστικό.

Κε Υπουργέ το βάρος των ασφαλιστικών ταμείων από τις ιατρικές πράξεις στα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα το ελέγξει το δικό σας Υπουργείο, το Υπ.Οικονομικών ή το Υπ.Οικον.Ανταγ.και Ναυτιλίας;  Πλήρωσε για συγγενή μου πέρσι το ΙΚΑ 14.000 ευρώ ύλικά για εμβολισμό στον εγκέφαλο λόγω ανευρύσματος και ΞΈΡΕΤΕ υπογράψαμε ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (άκουσον, άκουσον, ο ασθενής για υλικά που "εισήχθησαν"στον εγκέφαλό του), παρέλαβε ο ασθενής. Το ιδιωτικό θεραπευτήριο και το κλιμάκιο των γιατρών ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? Κι αυτό ήταν το ΦΘΗΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΟΣΤΙΣΕ 25.000 ΕΥΡΩ. η εν λόγω επέμβαση.
ΤΟ άλλο μας ΖΗΤΟΥΣΕ 60.000 ευρώ εκ των οποίων αν θυμάμαι καλά  τα "ΥΛΙΚΑ"  θα κόστιζαν 30.000-35.000 μου είπε ο Οικονομικός Διευθυντής, στον οποίο με παρέπεμψαν. 

Σαν πολύ συντονισμένη μας μοιάζει η επίθεση στην ΥΠΟΥΡΓΟ.

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Ασφαλιστκό νομοσχέδιο και "εμπαιγμός" στον "άνθρωπο του μόχθου".

Αλλαγές, μεταρρυθμίσεις για το καλό της πατρίδας και της ανταγωνιστικής οικονομίας.
1.Για το λόγο αυτό, τα 37 χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση πρέπει να ανέλθουν στα 40 κι επειδή αυτό δεν αρκεί για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, εξετάζεται να ανέλθει και το όριο ηλικίας στα 60 έτη.
Για τα βαρέα κι ανθυγιεινά αναμένεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέλθει από τα 53 στα 55 έτη. 
Και για να μας πείσουν μας λένε ότι οι Καθηγητές Πανεπιστημίου αιτούνται αντί των 67 να συνταξιοδοτούνται στα 70. Μόνο που οι Καθηγητές Πανεπιστημίου δεν εισήλθαν στην αγορά εργασίας στα 16 αλλά στα 36 μάλλον.
Μία χώρα που αναγνωρίζει την εφηβική εργασία (αφού ένσημα κολλάει ο εργαζόμενος από την ηλικία των 16) πως του ζητά να εργάζεται μέχρι τα 56 και να αναμένει για σύνταξη μέχρι τα 60;

Τι κατάρρευση κοινωνικού κράτους είναι αυτή.
2. Κατάργηση στην πράξη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. ΄Δίνεται η δυνατότητα για Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις κάτω του ορίου της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Είστε ακόμη στη θέση σας κε Κουτρουμάνη; Δεν ντρέπεστε το χώρο από τον οποίο προέρχεσθε; Της ΓΣΕΕ ήσασταν? Ανέκδοτο μου φαίνεται σήμερα. Αχ όλοι εσείς οι πρώην και νυν εργατοπατέρες. Τι ντροπή! Τελικά πολλές μαύρες σελίδες πρέπει να χρεωθούν στους πρώην Εργατοπατέρες. Για να δούμε στους νυν. Οσο για τον Συνταγματολόγο Υπουργό τι να πώ; απογοήτευση και πάλι απογοήτευση!

3.Μείωση του κατώτατου μισθού. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΔΗ μίλησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕ, Είπαν πως δεν θα προχωρήσουν, μιλησε βέβαια και ο ΣΕΒ διά στόματος κου Δασκαλόπουλου, σύμφωνος για να μην πω περιχαρής μου φάνηκε. Γενιά των 700 ευρώ; Των 600 κι ευχαριστημένοι να είναι!

4. Σοκαρίστηκα είναι η αλήθεια με τη διατήρηση της σύνταξης των άγαμων θυγατέρων. Πως και γίνεται αυτή η γενική ρύθμιση; θα ανέμενα να παραμείνει για κόρες αδύναμες προς εργασία (είτε λόγω σωματικής είτε λόγω ψυχικής αδυναμίας), κόρες μεγάλης ηλικίας, κόρες σε ανεργία πιθανά ...αλλά...γενικώς, κομμάτι άδικο μου φαίνεται. 

Αντε και να δούμε, θα τους σταματήσουμε;
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Υ.Γ Ξέχασα ν'αναφέρω (το ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση) ότι εάν δεν ψηφισθούν σε αυτό το νομοσχέδιο ακολουθεί επόμενο (θέμα χρόνου είναι) ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
(παλεύουν με την Τρόικα, μας λένε τα ΜΜΕ, έλεος ρε παιδιά, έλεος)Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Μεγάλες πορείες

Σημαντική, σημαντικότατη η συμμετοχή των εργαζομένων στις δύο πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μικρότερη ίσως συμμετοχή από την αντίστοιχη της 5/5/2010,
αλλά μεγάλες ΄ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ πορείες.
Ο.Τρέμη, σε πείραξε το σχόλιο του Π.Τσίμα για μεγάλη πορεία, κι έτρεξες γρήγορα να σχολιάσεις "σε μικρότερη από την προηγούμενη", η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα σου υπαγορεύει τέτοιου είδους σχόλια;
Φαντάζομαι δεν ήσουν για να μας μετρήσεις.

Κοινωνική ασφάλιση. Τι έπεται μετά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο; Το επόμενο αυτό που θα ικανοποιήσει τα οριζόμενα στο μνημόνιο.

Ολοι στους δρόμους. Γιατί μας εμπαίζουν, γιατί η απειλή δεν είναι αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι ηπιότερο από τα οριζόμενα στο μνημόνιο, έπονται χειρότερα. Για να μην μπεί ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Τάδε έφη Ι.Καποδίστριας

Tάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας

 
«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας

Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος , προς την Δ' Εθνοσυνέλευση .

ΦΥΣΙΚΑ ... ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ)

Καμπουράκη εσύ άκουσες ότι οι υπάλληλοι πετούσαν τα χαρτιά στους ελεγκτές του ΔΝΤ, εμείς ακούσαμε και μάλιστα από στελέχη της ΕΕ ότι ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ κι αυτοί αρνήθηκαν. Ποιό είναι  πιο σημαντικό γελοίε;

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Τα "καλοσπουδαγμένα" παιδιά "του "θερμοκηπίου"

"Σπουδαία βιογραφικά" αναφορικά με το τυπικό προσόν της εκπαίδευσης.
Πτυχία, μεταπτυχιακά, μερικοί και διδακτορικά, Η επαγγελματική τους σταδιοδρομία; "περιορισμένη" για εμάς σε θέσεις συμβούλων, ή διεθνών οργανισμών, κάποιοι στον ακαδημαϊκό χώρο, κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί.
Η σχέση τους με την πραγματική ζωή, την πραγματική οικονομία, τον ιδιωτικό τομέα που ευαγγελίζονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για χάρη του- καταρρακώνοντας τη ζωή και την αξιοπρέπεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων- ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
Τι αμετροέπεια.
Μιλούν για το χάλι της δημόσιας διοίκησης αρνούμενοι να ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους σε μια σειρά ανθρώπων που επέλεξαν το δημόσιο τομέα  αφενός για τις εργασιακές συνθήκες του  αφετέρου για να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στο κοινό καλό.
(Παραιτήθηκε η φίλη μου από την Goldman Sachs πριν 20 χρόνια για να έρθει να κάνει ανάπτυξη στο χωριό της. Την ΑΝΟΗΤΗ. Αν έμενε θα ήταν σήμερα από αυτούς που μάλλον μας ελέγχουν.
Με πήρε εχθές στο τηλέφωνο φίλη 63 ετών, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο κλαίγοντας για να μου πεί ότι δεν αντέχει να πάει και το παιδί της μετανάστης, Πήγε εκείνη στη Σουηδία την περίοδο της χούντας, τώρα το μοναχοπαίδι της; ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ. Δεν άσκησε ποτέ την Ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο. )
Κι έρχονται τώρα τα "θερμοκηπιακά παιδιά" να μας πούν πως πήραμε τη ζωή μας λάθος.

Γιατί αλήθεια τα γραφεία των Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων γέμισαν Συμβούλους; Η δημόσια διοίκηση δεν τους έκανε; Κάνει ποτέ αντιπολίτευση η δημόσια διοίκηση;
Δεν πέρασαν την εξέταση του "πράσινου αίματος"; Παρότι δεν υπάρχει πράσινο αίμα. Υπάρχει μόνο νεοφιλελεύθερη προσέγγιση και φιλική σχέση με την εξουσία.
Τι σεβάστηκαν; Πως τολμούν και εμπαίζουν μιλώντας για αξιοκρατία και αναξιοκρατία; Αυτοί που όχι απλώς συντήρησαν αλλά εξέθρεψαν το πελατειακό σύστημα;
Εχουν πλάνο (το όραμα είναι χαμένη ιστορία) όπως οι καλοί μάνατζες του ΔΝΤ που μας έλεγε η κα Παναρίτη πριν περίπου 1,5μήνα σε συνέντευξη στη ΝΕΤ; Κυβερνούν μία χώρα ή νομίζουν ότι διοικούν την επιχείρηση όχι που δημιούργησαν αλλά που κληρονόμησαν από τον μπαμπά τους;
Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου; και μείς οι ανόητοι που νομίζαμε ότι εννοούσε τη ρεμούλα, τη λαμογιά, δεν καταλάβαμε ότι εννοούσε διάλυση του "ελάχιστου κοινωνικού κράτους" που ξεκίνησε με τον πατέρα του.
Δεν δώσαμε σημασία στα γεγονότα όπως όταν κάλεσε τους φίλους του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ανδριανόπουλο και Μάνο.
Μας μίλησε και ο κος Μάνος για κόμμα ενάντια στη διαφθορά. Είχε ελέγξει όλο του το ψηφοδέλτιο; 
Μιλάει η Μπακογιάννη, τι όνειδος.
Μας μιλούν για πατριωτισμό όταν ΠΡΩΤΟΙ απ'όλους καταπατούν την έννοια. Και δεν είναι καταπάτηση το να μην σέβονται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που η προηγούμενη κυβέρνηση ΄(με λάθη, δυσλειτουργίες) είχε καταθέσει και εγκρίνει η ΕΕ;
Τι αλαζονεία, θυμάμαι ακόμη τη συνέντευξη του κου Ε.Κοντοπυράκη πρώην Γενικού Γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που εξέφραζε τον τρόπο αντιμετώπισής του από το σημερινό Υπουργό Οικονομικών. Και μόνο στην ηλικία του όφειλε ο Υπουργός σεβασμό.
Ντρέπεται αλήθεια κανείς από τους 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το νόμο μαζί με το ΛΑ.ΟΣ;
Θα κάνουμε το παν εμείς που σας εκλέξαμε, που δεν σας χρωστάμε, που με αξιοπρέπεια και περηφάνεια δηλώνουμε ότι δεν ΕΙΜΑΣΤΕ το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΑς ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ να μην περάσει η πολιτική σας.
Προσυπογράφουμε δε και το αίτημα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ όπως εκφράστηκε στο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ καθώς και τα αιτήματα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Απαντήστε μας σήμερα μετά τις σημερινές εξελίξεις

Πείτε μας ΦΤΑΙΤΕ Η ΟΧΙ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΔΝΤ στη χώρα; ντρέπεστε ή εξακολουθείτε να νιώθετε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ;
ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ (ΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ) ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ και μαζί ΄με σας και οι επαρχιώτες ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ή ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ;

Εμφανίστηκε "τολμηρή" και "πολιτικά αξιοπρεπής" "πατριώτισσα" η κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Και κάποιοι, δυστυχώς νοήμονες θεωρητικά" μας είπαν ότι " κάτι κινείται;" ή λάθος καταλάβαμε;
Δεν έχει πάτο το θράσος; Μάλλον δεν έχει.
Δικό της παιδί δεν είναι ο κος Βουλγαράκης; Πού ήταν με το Βατοπαίδι; πού ήταν με τη Siemens? Μίλησε για ευθύνες και μας ξέφυγε;
Αλλη Μπακογιάννη "πίεζε" και "έθρεφε" το πελατειακό σύστημα;
Αλλη Μπακογιάννη καταθέτει επερωτήσεις στη Βουλή για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης; Δεν συμμετείχε στην προηγούμενη Κυβέρνηση; Δεν ήταν από τα βασικά, βασικότατα στελέχη της.
ΑΙΔΩΣ, ρε παιδιά, ΑΙΔΩΣ.

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

EYTYXΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τ'ότι βρέθηκαν έστω και τρείς (3) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν πλήγωσαν τους πολίτες που τους ψήφισαν - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ. Μπράβο τους.
Εβαλαν την συνείδησή τους πάνω από το "σιωπητήριο" και την κομματική πειθαρχία.
Ελπιδοφόρο για μένα.

Ελπιδοφόρο επίσης ότι ήμασταν και σήμερα στο δρόμο, λιγότεροι από εχθές αλλά σαφώς πάλι αρκετοί. Κι έπονται κι άλλες κινητοποιήσεις, εναλλακτικές.

Είμαστε εδώ και θα προασπισθούμε όσο ΜΠΟΡΟΥΜΕ την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας. Τα ιδανικά των γονιών μας και των παππούδων μας που ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΞΟΡΙΕΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΩΣ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥς ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Τιμάμε την ιστορία τους και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα ιδανικά τους.
Κανείς δεν θα μας στερήσει το όνειρο, παρότι μας στέλνει στην απόγνωση προσπαθώντας να μας κάνει να νιώσουμε ένοχοι, να τονώσει τον δικό μας μόνο πατριωτισμό.
Η πάλη είναι ταξική και όχι ΕΘΝΙΚΗ.

Εκκληση για αναβολή της σημερινής συζήτησης στην ΑΣΟΕΕ - ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κα

Είμαστε απ'αυτούς (και βάζω α'πληθυντικό γιατί ει΄μαστε αρκετοί) εμείς που επιθυμούμε να αναβάλλετε  τη σημερινή ενδιαφέρουσα συζήτηση δεδομένου της διάθεσής μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, 6/00 ώρα κλπ για συμμετοχή στη σημερινή διαμαρτυρία ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου "Μέτρα για την εφαρμογή της στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΟΡΕΙΑ - ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ

Μετά το ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιείται και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Πολύ με κάλυψε και η αναφορά της κας Παπαρήγα και του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου του κου Παφίλη.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ. ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Κι αυτή η επίθεση ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ στο ΚΚΕ; Μαζί αύριο ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ψηφίζουν την άρση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα;
ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. 
Μπράβο στο ΚΚΕ που  ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ στις διαδηλώσεις.

Εξακολουθούμε να έχουμε αυτήν τη μαραθώνια ενημέρωση για τα γεγονότα αλλά καμμία ενημέρωση έως διαστρέβλωση για τον αριθμό των συμμετεχόντων.

ΥΓ Δείτε στον ΑΝΕΜΟ το βίντεο, σημαντικότατο δεν θα το δούμε στα ΜΜΕ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΟΡΕΙΑ

Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες,κάποιοι μιλούν για 1.000.000 κι όχι για 15.000 συμμετοχή του ΠΑΜΕ (δεν ντρέπονται που δίνουν δημοσιογράφοι μόνο για το ΠΑΜΕ 15.000. 15.000 περπατούσαν 1.30 ώρα συνολικά; μόνο το ΠΑΜΕ). Δεν ντρέπεστε κάποιοι δημοσιογράφοι. Δεν ντρέπεστε.

 Ποιό μέρος της κοινωνίας είναι μαζί σας όπως μας λέτε ΄μέσω των δημοσκοπήσεων αλλά και θρασύτατα εσείς το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ; το νέο συντηρητικό ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΣΟΚ. ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ, ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, αλλά ...ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ.

 Κε Βούγια, κα Δαμανάκη πως και παραμένετε με τέτοιο παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ κι είστε ο μεν ως Υφυπουργός η δε ως Επίτροπος;. Απαντείστε μας.
Είχα φύγει αφού τελείωσα την πορεία μου, αλλά επικοινωντας με ΄φίλους και συναδέλφους που ανέβαιναν εκείνοι την ώρα, μου μιλούσαν για  Χρυσαυγίτες με ασπίδες και  αντιασφυξιογόνες μάσκες που μπήκαν στην πορεία, μπροστά από το Πλάζα. Αλλοι μιλούσαν για "φρικιά"-αναρχικούς.

Ποιοί είναι τελικά αυτοί που έριξαν τη μολότωφ στην Τράπεζα; αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι των άκρων;
Τι τραγικό το γεγονός, 3 νεκροί. Θα βρεθούν όπως λέει η ΟΤΟΕ οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί;

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Συζήτηση Επιστημόνων για το χρέος και το ευρώ Πέμπτη 6 Μαϊου στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής οργανώνει: Συζήτηση Επιστημόνων για το χρέος και το ευρώ 6 Μαίου με δύο κρίσιμα θέματα:

1: Συνεχίζουμε ή παύουμε τις πληρωμές για το δημόσιο χρέος;
2: Μένουμε ή αποχωρούμε από το ευρώ;
Συμμετέχουν οι:

Κ. Βεργόπουλος, Γ. Δραγασάκης, Δ. Καζάκης, Κ. Λαπαβίτσας, Σπ. Μαρκέτος, Κ. Μελάς.

Θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις στα δύο αυτά θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαΐου, 6.00 μ.μ, στο Αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ.

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

αναξιοπαθούντες και σείς λοιποί ήρθε η ώρα της αλήθειας

Αγαπητοί μου Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (να υποθέσω και του ΛΑΟΣ και της ΝΔ;), θα ψηφίσετε αύριο την αναστολή της έκτακτης εισφοράς των 200 εύρώ;
Μάλλον θα την ψηφίσετε. Σας μίλησε κι εσάς ο άνθρωπος του μόχθου.
Τον αναξιοπαθούντα εκεί που κυκλοφορείτε δεν τον ξέρετε, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. Είναι κι εφηβικά μάλλον τα διαβάσματά σας των Αθλίων του Βίκτωρος Ουγκώ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ. ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΕΙΔΑΝ Ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΜπρός για μια νέα ΕΛΛΆΔΑ. Οι πατριώτες εργαζόμενοι, ας είναι κι ευτυχισμένοι που διατηρούν τη δουλειά τους.
Οσο για τους υπόλοιπους με βούλα αναξιοπαθούντες, αρκετά.
Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, (ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ)
ΑΙΔΩΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, ΑΙΔΩΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣ. Ο ανθρωπισμός σας και η ελληνοκεντρική παιδεία σας χάθηκε κι αυτή ή αναστέλλεται; Αντιγράφω από το blog "ου παντός πλείν ες Πόντον" τη ρήση του Αριστοτέλη."Η πόλη είναι για το ευ ζην των πολιτών κι όχι για τη διευκόλυνση των συναλλαγών"