Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί μ'αρέσει η μπλογκόσφαιρα

Είχα μπεί κάποιες φορές πριν καιρό στα blogs για την ακρίβεια στο blog της Α.Καλυβινού. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2008 δεν είχα ξαναμπεί, δεν το αποπειράθηκα καν και για να είμαι ειλικρινής είχα και μία επιφυλακτική στάση αν όχι αρνητική. Ωσπου το Δεκέμβριο αγοράζω το laptop για να παρακολουθήσω ένα μάθημα elearning, ...φθάνει ο Μάρτης κι ανακαλύπτω τον κόσμο της μπλογκόσφαιρας.
Ηρθε η καλύτερή μου φίλη (carpe diem για τη μπλογκόσφαιρα να με μυήσει). Μα γιατί το αρνείσαι; γιατί δεν το δοκιμάζεις; θα σου μάθω εγώ.
Και την άκουσα, ξεκίνησε να με μαθαίνει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα μαθήματα δεν ολοκληρώθηκαν, σταμάτησαν... πρόσκαιρα. (Δύο Κριάρια που να επιβληθούν να ολοκληρώσουν το σκοπό τους); Θα σου βάλω εγώ μουσική. Οχι δεν θα μου βάλεις, θα με μάθεις να τη βάζω εγώ. Τέλος πάντων.
Την ευχαριστώ πολύ, πολύ γιατί μέσα από τα μπλογκ:
- μαθαίνω (δεν συζητώ ότι μένω άφωνη με τα πράγματα που μαθαίνω, με τις γνώσεις που διαθέτουν οι άνθρωποι),

- εκπλήσσομαι (η σφαιρική έρευνα, η κάλυψη θεμάτων με εκπλήσσει), οι συγγραφικές δυνατότητες, η ροή του λόγου των ανθρώπων με εκπλήσσει επίσης, τα καλλιτεχνικά ταλέντα τους (ζωγραφική, βίντεο, γραφή κι ένα σωρό άλλα, πόσοι πολυτάλαντοι άνθρωποι,

- γίνομαι κοινωνός συναισθημάτων, σκέψεων (τι όμορφο που είναι να σκέφτεσαι -μ'εκφράζει τόσο αυτό που γράφει ο/η άλλος/η, είναι σαν να 'ναι μέσα στο μυαλό μου, στην ψυχή μου ενίοτε

- εκφράζομαι, είναι ώρες που πνίγομαι, έχω χιλιάδες σκέψεις στο μυαλό μου και θέλω να τις καταθέσω, δεν έχει νομίζω σημασία γιατί,

-μου φιάχνει η διάθεση (μετά από κάτι μουρτζούφλικες μέρες),μπαίνω, διαβάζω κάτι και το λιγότερο χαμογελώ, γλυκαίνω,

-προβληματίζομαι, αναρτήσεις πυροδοτούν σκέψεις, άλλες οπτικές από τις δικές μου,

- θυμάμαι, νοσταλγώ , ονειρεύομαι, επηρεάζομαι,

και για όλα αυτά και για πολλά άλλα
μ'αρέσει που ανακάλυψα την μπλογκόσφαιρα και όλους εσάς (έξω τα φασιστοειδή)

Σημείωση: Νομίζω πως επηρεάστηκα από την προηγούμενη ανάρτηση στο your painted smile (βέβαια άλλο παράθεση σοβαρών σκέψεων και επιχειρημάτων για τα τεκταινόμενα στη μπλογκόσφαιρα και άλλο η απλή έκφραση συναισθημάτων, για να βάζουμε και τα πράγματα στη θέση τους).
Kαλό φθινόπωρο με καλές διαθέσεις, καινούρια ξεκινήματα και ...καλοκαίρι στην ψυχή μας

20 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι είπες.
    Εδώ μέσα γνωρίζεις ανθρώπους με τεράστιες ευαισθησίες και όχι μόνο.
    Σε σχέση με εμένα, έμαθα να εκφράζω αυτά που νιώθω, να λέω τις σκέψεις μου, να διαβάζω την γνώμη αξιλογότατων ανθρώπων. Γενικά κέρδισα και κερδίζω πάρα πολλά και και μαθαίνω συνέχεια!
    Καλό φθινόπωρο να έχουμε όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφες σκέψεις.. Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω σε όλα.. Είναι και σημαντική αποφόρτιση μετά από μια κουραστική μέρα.. πόσο μάλλον σε μια δύσκολη εποχή.. Τη καληνύχτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι Ipolliti και πόσο κοινές είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα! Μπήκαμε σε ένα κόσμο που δε φανταζόμασταν ότι υπάρχει.. όμορφο κόσμο.
    Καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά ακριβώς και για εμένα!!!Όλη η επικοινωνία εδώ είναι σαν τα κυκλάκια που ανοίγουν στο νερό όταν ρίχνουμε μια πετρούλα!!Ο ένας αγγίζει τον άλλο στις δικές του συχνότητες,επηρεάζεται,αλλάζει,προβληματίζεται,αναθεωρεί και χαίρεται με την χαρά και συμπονά με τον πόνο του άλλου...όλα αυτά τα ωραία που έγραψες Ιππολύτη και συμφωνώ μαζί σου!!
    Και αυτό με το καλοκαίρι στην ψυχή...Ευχή για τον καθένα!!φιλιά****χεράκια αγκαλιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Νίκο, συμφωνώ ΄πόσοι άνθρωποι με ευαισθησίες εκφράζονται μέσω των blog. Μ'αρέσει που λές ότι έμαθες να εκφράζεις αυτά που νιώθεις, που σκέφτεσαι και ναι όλοι κερδίζουμε συνέχεια. Ki ελπίζω πως και στην πραγματική μας ζωή το κέρδος της έκφρασης συνεχίζεται. Γιατί ομολογώ ότι γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που δεν εκφράζουν το συναίσθημά τους, την σκέψη τους.
    Ακούω συχνά το : φοβάμαι μην τρομάξει, έλεος, σε λίγο δεν θα ξέρουμε με τι φοβόμαστε και με τι τρομάζουμε.
    Καλό σου βράδυ

    @Roadartist, καλή μου καλλιτέχνιδα, γιατί είσαι καλλιτέχνης, μ'αρέσει τόσο που συμφωνείς και χαίρομαι που αποφορτίστηκες
    Ενα γλυκό και ήρεμο βράδυ σου εύχομαι


    @ Margo, άκουσα τόσα πολλά για σένα πριν μπώ και σε διαβάσω και σ'ακούσω (μέσω της μουσικής σου.Χαίρομαι τόσο για τις κοινές σκέψεις και τα συναισθήματα. Είμαι απ'αυτούς που πιστεύουν ότι όσο διαφέρουμε οι άνθρωποι άλλο τόσο μοιάζουμε στις ψυχικές μας ανάγκες. Μπορεί να διαφέρει η έκφραση αλλά η βάση είναι νομίζω ίδια.
    Πολύ καλή νύχτα και σε σένα εύχομαι.

    @Miou Popofotitsa, μ'αρέσει ο τρόπος που το εκφράζεις, ναι η επικοινωνία όπως τα κυκλάκια που ανοίγουν στο νερό όταν ρίχνουμε μία πετρούλα.
    Τι παραστατικό.
    Πολύ καλό βράδυ σου εύχομαι
    ΥΓ. Ομορφα χαμογελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί της ουσίας η ανάρτησή σου.
    ΄Ετσι είναι βρίσκουμε κοινές δικλείδες που κατ'ίδίαν ίσως ποτέ δεν ανακαλύπταμε

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Φύρδην Μίγδην, χαίρομαι που συμφωνούμε και δράττομαι της ευκαιρίας να σου πώ πόσο μου αρέσει η ευχή σου, οι γλαρένιες αγκαλιές.
    Καλή σου μέρα

    @ Σοφέ γάτε, μ'άρεσε πολύ η λακωνική σας συμφωνία.
    Καλή σας ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα είσαι καλά ippoliti μου τα ίδια περίπου εξέφρασα και εγώ την ημέρα των ετήσιων γενεθλίων μου (25.08.09) μόνο που εσείς ρε μπαγάσικα είστε πιο ενημερωμένα στην τεχνολογία και έχετε κάτι μοντέλα αχτύπητα με μουσικές και άλλα εφετζίδικα κόλπα και με αφήσατε εμένα με μια σακαράκα ντεσεβώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλη σου μερα ippoliti

    Πιο καλα δε θα μπορουσε κανεις να τα ειχε εκφρασει! Σαν κι εσενα και εγω ετσι διστακτικα ξεκινησα και τωρα δες τι επαθα, εχω 'κολλησει' στην οθονη του PC. Φταιτε ομως και ολοι εσεις που δεν μπορουμε να ..ξεκολλησουμε και γι αυτο σας ευχαριστουμε που μας ομορφαινετε τη ζωη!

    Φιλια απ τον Βορρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Παραπονιάρη navarino σου θυμίζω πόσον καιρό δεν μπορούσα να λύσω το πρόβλημα που είχα.Επίσης δεν είμαι απ'αυτούς (πολύ θέλω να γίνω ) είναι η αλήθεια με τα απίστευτα μοντέλα. Πάντως η σακαράκα ντεσεβώ μία χαρά τα πάει.
    Καλό καλό σου βράδυ

    @ Καλή μου Elva φιλιά και από το Νότο. Σ'ευχαριστώ, τελικά αρκετοί ξεκινήσαμε διστακτικά, είσαι πάντως σε αυτούς που ομορφαίνουν τη ζωή γι αυτό και εγώ κόλλησα στην οθόνη του pc στη μπλογκόσφαιρα και δεν ξέρω ...πότε θα τελειώσω το μάθημα
    Καλό καλό βράδυ Elva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα σε έκαναν να μπεις στη μπλογκόσφαιρα. Και εγώ απο μιά φίλη μου έμαθα τα σχετικα και εδώ και 18 μήνες ταξιδεύω στα μπλογκ φίλων.
    Και μου αρέσει πολύ.
    Καλό χειμώνα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λεοντόκαρδε καλησπέρα.Τελικά για τους ίδιους λόγους μπήκαμε όλοι για τους ίδιους παραμείναμε. Και συμφωνώ μ'αρέσει και μένα πολύ.
    Καλό φθινόπωρο και χειμώνα (ελπίζω πως θα μπορούμε να κάνουμε μπάνια όλο το Σεπτέμβρη βέβαια)
    Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Ippoliti.
    Οπως πάντα αναρτήσεις με νόημα.Ναι συμφωνω και εγω στα όσα ειπες περι μπλογκόσφαιρας.
    Καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία τα λες Ippoliti. Κι'εγώ κάπως έτσι νιώθω. Εκεί που είχα φτάσει στο όριο μιας κοινωνικής κατάθλιψης, ειδικά μετά από όσα έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη, ο κόσμος των μπλογκ μου φάνηκε σαν παράθυρο που δεν είχα δει ότι ήταν ανοιχτό.
    Να'σαι καλά και καλό φθινόπωρο να'χουμε!
    Θεοδότα Νάντσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΅@Θαλασσοκράτορα καλησπέρα. Μ'αρέσει που συμφωνείς και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Δεν διακόπευα μια μικρή εκδρομούλα ήταν κι ευτυχώς που τελείωσε την ώρα που ο καιρός άλλαξε.
    Καλό καλό φθινόπωρο κι όμορφα ταξίδια με τα πειρατικά σου

    @ Θεοδότα κατ'αρχήν ευχαριστώ για το πέρασμα. Εχω διαβάσει αρκετές φορές σχόλιά σου σε blog και χαίρομαι που συμφωνούμε.Τι όμορφα που περιγράφεις κι εσύ την επικοινωνία της μπλογκόσφαιρας, ένα παράθυρο δεν είχαμε δεί ότι ήταν ανοιχτό,
    Να΄σαι κι εσύ καλά και καλό καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. έχω αφήσει κάτι για εσας στο blog μου "ταξιδευτης και ονειρευτης"

    Καλη σας ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Protoplaste, πολύ πολύ σ'ευχαριστώ, με γλυκαίνει η επιλογή, μ'αρέσει, με συγκινεί.
    Καλό καλό φθινόπωρο με πολλά πολλά ταξίδια πραγματικά και μεταφορικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα ακριβώς γι αυτά έχω γίνει κι εγώ φαν - μη βλέπεις που μερικοί "ξινοί" και κομπλεξικοί με έκαναν να γκρινιάξω και να βάλω τα "όρια" μου...
    Καλά ταξίδια - και να μη σε σταματάει ποτέ το άγχος της τεχνολογίας. Πού θα πάει, θα την κάνουμε να μας τυπηρετεί μόνο... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μ'αρέσει που συμφωνείς, μ'αρέσει η ποικιλία των θεμάτων των αναρτήσεών σου.
    Μ'άρεσε πολύ και η ανάρτησή σου, ο καθορισμός των ορίων όπως λές και μ'επηρέασες. Πόσο δίκηο έχεις,άνθρωποι ξινοί κομπλεξικοί και θρασύδειλοι υπάρχουν τόσο στον πραγματικό όσο και στον κόσμο της μπλογκόσφαιρας.
    Καλά ταξίδια σε όλους μας και ναι ελπίζω πως σιγά σιγά ξεπερνώ αυτό το ρημάδι το άγχος της τεχνολογίας.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή