Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Τέλος η πλατεία Κλαυθμώνος για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ


Είναι η Αννα, τη "γνώρισα" στο blog της roadartist. Tην είχε συμπεριλάβει στο αφιέρωμα που έκανε για τις γυναίκες στις 8 Μαρτίου 2011.
Η "ζεστή της γωνιά" στην πλατεία Κλαυθμώνος αποτελεί παρελθόν.
Τέρμα, τέρμα!!!Τα παγκάκια ξηλώθηκαν.
Ενοχλεί την αισθητική μας, τις αισθήσεις μας, τον καθωσπρεπισμό μας, να ζούν και να ουρούν οι άνθρωποι στις δημόσιες πλατείες.
Σε ποιούς ανήκει η δημόσια πλατεία;  σαφώς όχι στους αστέγους!
Οι πλατείες εξωραϊζονται όταν έχει λυθεί το πρόβλημα των ανθρώπων. Οταν έχεις κατάλυμα να τους δώσεις. Διαφορετικά έχεις χημικές τουαλέτες στις πλατείες.

Τι ειρωνεία Χριστέ μου. Πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα!

Πάτησαν κάτω τη φιλανθρωπία της ορθοδοξίας, τις πανανθρώπινες αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Κουρελόχαρτα, κουρελόχαρτα, τα πάντα.

Αει σιχτίρ πιά!


Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Κοιμηθήκαμε ακυβέρνητοι και ξυπνήσαμε με Κυβέρνηση Νέας Λαϊκής Ορθόδοξης Πασοκοδημοκρατίας.
Πόσοι άραγε νιώθουν έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας πλήν των συμμετεχόντων;
 Εκατομμύρια λαού/πολιτών να υποθέσω. Ολοι αυτοί που επιχειρηματολογούσαν για την επάρατη δεξιά και το φασιστικό ΛΑΟΣ τι έχουν σήμερα να πούν;

Πάντως μία εβδομάδα ακυβερνησίας, όπως αποτυπώθηκε και σε email που φαντάζομαι αρκετοί είδαμε δεν΄πήγε κι άσχημα. Συγκεκριμένα:
1. έπιασαν τον Ψωμιάδη,
2. κατέσχεσαν την περιουσία του Λαυρεντιάδη,
3. έπιασαν λιμενικούς που πουλούσαν ναρκωτικά,
4. απέλυσαν υπαλλήλους του υπουργείου περιβάλλοντος που τα "έπαιρναν"
5. έπιασαν γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτηρίων που χρωσταγε στην εφορία
6. έπιασαν μεγαλόμετοχο εισηγμένης στο ΧΑΑ για φοροδιαφυγή, και το
κυριότερο..
7. ΔΕΝ ανακοινώθηκαν ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΤΡΑ!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑμΕΑ

Καταδικάζουν τα άτομα με αναπηρία στην απόλυτη φτώχεια!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μεταφέρει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία όλης της χώρας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε ποσοστό 40%, έναντι του συνολικού ποσού που θα αποδοθεί τελικά στους δικαιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών (03.11.2011, αρ. πρωτ. 46163).

Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μειωμένη κατά 60%, καταδικάζει τους δικαιούχους, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλους πόρους πέρα από το επίδομα, στην απόλυτη ανέχεια και φτώχεια. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες, πρώτα και κύρια για την Κυβέρνηση, αλλά και για όλο τον πολιτικό κόσμο, αφού από την αρχή αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς οικονομικά και κοινωνικά ομάδας του πληθυσμού.

Παρόλο που αυτό αποτελούσε και αποτελεί κυρίαρχο αίτημα του αναπηρικού κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι «το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφασή μας, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου μας που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων».

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι μέσα στις ζοφερές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, είναι αδιανόητο οι δικαιούχοι, να περιμένουν έστω και μία ημέρα. Πρέπει να αντιληφθεί ότι πλέον μιλάμε με όρους επιβίωσης και ανθρωπιστικής κρίσης, ιδιαίτερα για τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το αναπηρικό κίνημα δεν θα ανεχτεί ούτε μία ΗΜΕΡΑ καθυστέρησης.
ΥΓ Κατέβασε κάτω τους ανάπηρους και ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ κε ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ. ΤΟΛΜΗΣΕ!!!
ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΥΒΡΙ

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Τι Ψευτιά, τι ξεδιαντροπιά, τι ανάγκη παραμονής στην εξουσία

Τολμούν και παίζουν με τους θεσμούς οι αγκυλωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας!. Τι ξεδιαντροπιά!
Τολμούν να μιλούν για δημοκρατία και λαϊκή εντολή, αυτοί που ούτε στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν κατέθεσαν την 1η δανειακή σύμβαση. Δεν ντρέπονται!

Οποιος έχει ΄συντάξει ή ελέγξει σύμβαση μεταξύ 2 ή περισσοτέρων συμβαλλομένων γνωρίζει ότι με τον ένα όρο συμφωνείς, τον άλλο τον τροποποιείς και παλεύεις για να καταλήξεις σε συμφωνία που και τα δύο μέλη αποδέχονται. Αλλά την έχεις τη σύμβαση! Θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός επί μίας δανειακής σύμβασης με τι πληροφόρηση;

Και τολμά να μιλά , Ο ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, οι υπουργοί του, τα φερέφωνά του δημοσιογράφοι (αδιάβαστοι στην πλειοψηφία τους για όσα μεταφέρουν και υποστηρίζουν) για σεβασμό στο λαό.
Πως χρησιμοποιείται αυτή η γλώσσα! Τι κακοποίηση οι λέξεις στο στόμα τους!